Sunday, May 11, 2014

YUNAN (KIBRIS) TATLISI ve ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN!!!








Galeta unu kullanarak yapılan bir tatlı yemiştim. İçinde ceviz ve hindistan cevizi, üzerinde sütlü kreması bulunan hafif bir tatlıydı. Bugün Anneler Günü; ben de haklarını asla ödeyemeyeceğimiz değerli annelerimizin bu özel gününü tatlı ile kutluyorum.


Bütün Anneler kutsaldır.






MALZEMELER



  •  4 adet yumurta


  • 1,5 çay bardağı şeker


  • 1,5 çay bardağı galeta unu


  • 1,5 çay bardağı hindistan cevizi


  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ


  • 1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz içi


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 paket vanilya



Şurubu:



  • 3 çay bardağı şeker


  • 4,5 çay bardağı su



Kreması:



  • 1 paket vanilyalı puding


  • 1 poşet toz krem şanti (kaymak tadında)



YAPILIŞI



  1. Kare borcamı yağlayın ve unlayın.


  2. Yumurta ve şekeri iyice çırpın (yaklaşık 8 dk.).


  3. Kalan malzemeleri ekleyin ve spatula ile yumurta-şeker karışımını söndürmeden karıştırın.


  4. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün; 175' C de ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirin.


  5. Pişen tatlı ılıyınca ılık şurubu üzerine dökün.


  6. Tatlı şurubunu iyice çekip soğuyunca üzerine kremasını sürün. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin. 4-5 saat sonra sunabilirsiniz. 





  • Şurubu için, şeker ve suyu 5-8 dk. kaynatın. 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip ocaktan alın. Şurubu soğumaya bırakın.


  • Krema için, vanilyalı pudingi 650 gr. süt ile pişirin. Ilık olduğunda mikser ile çırpın ve kaymak tadında krem şantiyi içine ekleyip iyice çırpmaya devam edin. Daha sonra kullanmak üzere buzdolabında bekletin.


No comments:

Post a Comment