Wednesday, May 7, 2014

İŞKEMBE ÇORBASI



iskembe corbasi 1



iskembe corbasi 2



iskembe corbasi 3

 Bugün  Güloannemutfakta da Arnavut topraklarından doğan.Osmanlı ve Türk mutfağında yerini alan lezzetini koruyan,pek çoğumuzun   çok sevdiği bir çorbamız var.


MALZEMELER

1 kilo Dana işkembe (  Temizlenmiş olarak aldım)

1 Kgr dana İşkembe

1 kahve fincanı sirke8 diş Sarımsak


10 su  bardağı su

100 gram  margarin

 Kırmızı pul biber

1 fincan Un


Tuz

TERBİYESİ İÇİN

2 yumurta sarısı

1 limon suyu

YAPILIŞI



İşkembeler çok temiz bir şekilde yıkanır. El büyüklüğünde parçalar kesilip tencerenin içine konur üstünü geçecek şekilde su koyup bir taşım kaynatıp o suyu döküp süzün ( Tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatın kokusu eve yayılmaması için).İşkembeleri tekrar tencereye koyup, tekrar on bardak kadar su koyarak pişmeye bırakılır. Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükler kaşıkla alınır. 2 diş sarımsak kaynama suyuna ilave edilir. Pişen işkembeler sudan çıkarılır. Soğuyunca bir satır ya da bıçak yardımıyla kıyılır. Tekrar suyunun içine atılır. Ateşe konur. 1 kahve fincanı un suyla ezilerek kaynayan çorbaya akıtılır. Tuz konur. Söndürülür.


Terbiyesi için bir yumurta sarısını çırpılır  limon suyu ve çorbanın suyu yavaş yavaş eklenerek çorbaya aktarılarak   karıştırılır.

     Kırmızı biber yağda hafif çevrilir. Kaselere konan çorbaların üzerine azar azar dökülür. Az tuzla dövülmüş 6 diş sarımsak sirkeyle karıştırılır. İsteğe göre servis yapılır. işkembe çorbası tarifi hazır. 

AFİYET OLSUN



NOT= işkembeleri ilk siz temizleyecekseniz pisliğini boşaltın akarsuyun altında iyice yıkayın  bolca karbonat  ve tuz döküp ovalayın en az 2-3 saat bekleyin sona üzerine kaynar su dökün,1-2 dk bekleyin bol suyla yıkayın,en son sirkeli suda 3-5dk bekleyip yıkayın,çok kolayca kar gibi bembeyaz tertemiz olur.






No comments:

Post a Comment