Helva severler buraya lütfen..
Pratik bir helva tarifi var bugün..
Helva sever bir milletiz bu aşikar :)
Hazırladığım lezzetlerin hikayeleri yöreleri önemlidir benim için..
Araştırırım, öğrenirim farkettiyseniz öğrenince de sizlerle paylaşıyorum..
Bu helvanın yöresi için Adıyaman ve Bolu'yu veriyor google amca..
Detaylı bilgisi olan varsa yorum kısmında yazabilir ,yeni bilgilere de açığım.
Malzemeler
3 su bardağı un
1 su bardağı susam
1 su bardağı fındık içi
7 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı pekmez
Yapılışı
Genişce bir tavada tereyağı eritelim.. 3 su bardağı unu ekleyerek sürekli karıştırarak kavuralım.
Kavurma işlemini un kokusu belirip hafifçe rengi dönene kadar devam ettirelim..
Başka bir tavada fındık içi ve susamı kavuralım.
Her iki tavadaki malzeme ılıyana kadar bekletelim..
Geniş bir karıştırma kabına kavrulmuş unu ve fındık-susam karışımını alalım.
Pekmezi yavaş yavaş ilave edelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım...(Pekmezi birden eklemeyin )
Yuvarlayacak kıvama gelince işlem tamamdır..
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlanarak şekillendirebilirsiniz..
Ya da benim yaptığım gibi kurabiye kalıbıyla şekillendirebilirsiniz.. .
Pekmez yemeyen çocuklarınız iyi bir alternatif olabilir..
Doğrudan düz bir tepsiye yayıp soğuyunca dilimleyerek de servis yapabilirsiniz.
Servis yaparken yukarıda gördüğünüz gibi mini kek kağıt kalıplarını da kullanabilirsiniz, sunumu çok şık olur.
.....Afiyet Olsun....
No comments:
Post a Comment